МАРШМАЛОУ сладкиш: Добавен от: Вили Петрова | Дата на добавяне: 2 Apr 2015 Продукти:

За блата:
6 жълтъка
12 с.л. захар /равни/
200 мл. прясно мляко
100 мл. олио
120 гр. брашно /6 с.л.пълни/
3 с.л. какао
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар

За кремa:
6 белтъка
12 с.л. захар

За сиропа в крема:
10 с.л. захар
4 с.л. вода

За глазура:
100 гр. шоколад
2-3 с.л. олио

Инструкции по приготвянето:

Приготвяне на блата:
Разбийте жълтъците със захарта на гъст крем. Добавете прясното мляко, олиото и смесеното брашно с какао и бакпулвер. Получената смес сипете в съд /по дълбок/ намазан с олио и брашно. Печем на 200 градуса.
Приготвяне на крема:
Разбийте белтъците със захарта на сняг. В съд на котлона сложете останалата захар с вода. След като сиропа почне да прави балончета намалете малко котлона. Оставете го да ври. За да проверите дали сиропа е готов, вземете една вилица и я намокрете със студена вода. Веднага я топнете в сиропа и я извадете. Духнете в нея и ако се направи балон сиропа е готов. Готовият сироп сипвате към разбитите белтъци с непрекъснато бъркане с миксера. Продължете да бъркате с миксера поне още 10 минути.
Извадете от фурната готовия блат и намалете температурата на фурната на 130 градуса. Върху блата сипете получения крем. Върнете сладкиша във фурната и печете още 10 минути. Готовият сладкиш /още топъл/ полейте с разтопен шоколад с олио. Нарежете го веднага на желаните от вас парчета. Оставете го да изстине /не в хладилник/. Да ви е сладко.
По рецепта на Ваня Джорджевич (Невин Исмет).

Безплатни рецепти, предоставени от: kakvosegotvidnes.com © 2019
http://kakvosegotvidnes.com/: